Поталь. Її властивості, характеристики та склад.

Поталь - це доступна альтернатива сусальному золоту. Зазвичай поталлю називають імітацію сусальних листів з дорогоцінних і інших металів.


позолота золотой поталью двери

Золота поталу проводиться з латуні (композит цинку і міді). Мідь має золотисто-рожевий колір, а цинк - блакитно-білий. Найбільшого поширення і широке визнання отримали два стандартних відтінку золотий поту - це поталу номер 2.5 і поталь з кольором номер 2.0. Поталь з відтінком 2.5 є безумовним лідером. Зазвичай поталу 2,0 складається на 87% з міді і на 13% цинку, високий вміст міді надає їй червоний, рожевий відлив. Поталь 2,5 має в своєму складі 83-85% міді і 17-15% цинку відповідно. Підвищений вміст останнього дає більш холодний відтінок золоту. Окремо слід відзначити, що нібито стандартизований відтінок 2,5 (як втім і 2,0) може істотно відрізнятися у різних виробників. Немає суворої гостової пропорції металів в латуні для поталі. Тому у одного бренду 2,5 може бути трохи зеленішим, у іншого трохи червонішим. Цей момент особливо важливий при вирішенні питання щодо використання поталі різних виробників в одному проекті.


позолота серебряной поталью в интерьере дизайн двери

Срібна поталь на 100% складається виключно з алюмінію. Особливих відмінностей за кольором у різних виробників очікувати не варто, але відмінності в товщині і блиску листів можуть призводити до несподіваних результатів, тому намагайтеся в рамках одного проекту дотримуватися використання поталі одного бренду.

Мідна поталь, також як і срібна, виробляється з чистого металу без домішок.