Золочення дивану (тахта) золотий поталлю

Золочення золотою поталлю 2.5 дивану (тахта). На елементи різьбленого декору меблів був нанесений клей Ферраріо водний (на бликовці поталлю) і спиртовий Ферраріо (місця суцільного золочення поталлю). Поверх поталі нанесено шелак Манетті. Фінішне покриття глянцевий лак для поталі АТК.


Золочение поталью резьбы мебели

В позолоті виробів були використані:

  • Спиртовий клей для поталі Ферраріо
  • Водний клей для поталі Ферраріо
  • Поталь Манетті, золото 2.5
  • Безвосковий очищений шелак Манетті
  • Твердий глянцевий лак для поталі АТК
  • Пензель Рубльов плоский, колонок

Етапи:

  1. Лаковану поверхню клею подматовуємо дрібним абразивом щоб клей для поталі краще лягав і тримався.
  2. Ретельно видаляємо пил від матовки лакової підкладки.
  3. На місця бликовки (часткове золочення поталлю у вигляді розпису) наносимо клей водний для поталу Ферраріо (для бликовки більше підходить водний клей, так як час первинного висихання довше і легше встигнути нанести клей акуратними мазками промальовуючи лінії, спиртовий клей для цього погано підходить, так як швидко схоплюється).
  4. На місця суцільного золочення наносимо спиртовий клей Ферраріо губкою, пензлем, розпиленням.
  5. Місця покриті водним клеєм для поталі залишаємо підсохнути перед нанесенням поталі на одну годину, а місця покриті спиртовим клеєм - на півгодини.
  6. Клеїмо поталь, м'яко приполіровуючи панчохою і пензлями м'якше середньої жорсткості. В процесі приполіровування йде велика частина надлишків, нашарувань і нахлестов поту. Місця бликовки підводимо затупленим лезом вирівнювання таким чином нерівності нанесення клею пензлем (потрібно прагнути наносити клей спочатку рівно, щоб витрачати менше часу на доопрацювання пензлем). Ми залишаємо просохнути клей під поталлю мінімум на ніч.
  7. Покриваємо шелаком. Місця бликовки слід покривати шелаком акуратно, особливо якщо бликовка поталлю виконується на світлому фоні, так як шелак має жовтуватий відтінок і місця виходів шелаку на підкладку можуть бути помітні (на темному фоні виходи менш помітні).
  8. Покриваємо твердим лаком АТК для додання позолоті зносостійкості, стійкості до подряпин.


Золочение поталью резьбы мебели

Золочение поталью резьбы мебели

Золочение поталью резьбы мебели

Золочение поталью резьбы мебели