Золочення шкатулки срібною ватою №3 Срібло.

В позолоті виробів були використані:

  • PG, НХ2, грунт-лак для поталі, глянцевий
  • Суха патина "Вата для золочення" №3
  • Безвосковий очищений шелак Манетті
  • Ферраріо, бітум для поталі

Майстер-клас по золоченню шкатулки срібною ватою №3.

Стару дерев'яну шкатулку можна оновити за допомогою сухої патини Срібна вата. Попередньо очищена і знежирена поверхня скриньки була загрунтована акриловою фарбою. Так як шкатулка була дуже давня і не гладка, то ще в якості грунтовки був нанесений 1 шар рідкого білого грунт-лаку NX-2. Грунт NX-2 можна наносити пензликом, або валиком, або тампоном з поролонової губки. Кількість шарів може бути 2-4, це залежить від того, наскільки глянцева поверхня необхідна для наших завдань. Грунт наноситься шар за шаром через 20 хвилин. Останній шар залишаємо на 12 годин, після чого гладка поверхня повинна бути злегка заматована, зашкурена дрібнозернистою шкіркою, щоб спеціальний клей для поталі не зкочувався з поверхні і не було потьоків і калюж. Після просушування на всю шкатулку був нанесений пензликом рожевий спиртовий клей Феррарі, через 20 хвилин сухим пензлем вже можна було засипати все з боків і зверху ватою.


золочение шкатулки серебряной ватой

золочение шкатулки сухой патиной серебро

золочение зеркальной поталью сухая патина серебро

Потім обережно, не розтираючи, прибиваємо стружку з усіх боків, щоб стружка потрапила в усі щілини і кути. В процесі прибивання, якщо ми помітили, що є явні прогалини, то можна відразу ж пензликом додати на це місце ще стружки. Після того, як ми переконалися, що вся скринька ретельно закрита ватою, то можна обережно, без тиску, полірувати ватним диском, або сухим пензлем. Після цього виконуємо обмітання - видаляємо зайву стружку за допомогою пензля Ренесанс котячий язик синтетика, або вушним пензлем.


золочение сухой патиной серебряной поталью вата серебро

декорирование старой шкатулки сухой патиной зеркальная стружка

Для даної шкатулки не було метою зробити її абсолютно новою, дзеркально срібною, тому вона була затерта на кутах і частково по поверхні до дерева. Потім, для додання ще більш пожившего виду, шкатулка була патинована бітумом Ферраріо, бітум для поталі.


позолотить шкатулку серебряной зеркальной ватой