Золочення фігурки слона дзеркальною поталлю № 2.0

Фігурка була загрунтована в один шар грунт-лаком NX2 для того, щоб підвищити підсумковий блиск позолоти.

Потім був нанесений рожевий спиртовий клей для поталі Фераріо, який при нанесенні має біло-рожевий колір. Через 15 хвилин клей став прозорим і з'явився відлип - клей встав. Клей булв нанесений за допомогою синтетичного пензля Кіссточка №10. Потім були приклеєні листи дзеркальної поталі 2.0 з невеликим нахлестом.


золочение зеркальной поталью 2,0

золочение зеркальной поталью 2.0

У процесі приклеювання поталі кожен листочок потрібно обережно і злегка прибивати і розгладжувати (або панчохою, або ватою). Коли поталь було ретельно пригладжено, за допомогою були видалені нашарування поталі. Як пензлі для обмітання можна використовувати, наприклад, пензель Ренесанс синтетика котячий язик або натуральний пензель з вушного волосу.

Потім фігурка слона була покрита безвосковим захисним лаком для поталі шелак "Манетті". Дзеркальна поталь (високоглянцева поталь, японська поталь, суперпоталь), що не окислюється.

Після просушування шелаку був нанесений бітум Ферарі для панування і додання рельєфності виробу. Бітум наноситься пензлем, або тканиною і відразу ж потрібно витирати надлишки сухою м'якою тканиною. При необхідності можна повторити часткове нанесення бітуму.

Таким чином, будь-який початківець може досить легко позолотити виріб.


золочение поталь-краской 2,0

золочение золотой зеркальной поталью насыщенного желтого цвета