Позолота шкатулки ватою для золочення №2,5 Стандартний золотий колір

В позолоті виробів були використані:

  • PG, НХ2, грунт-лак для поталі, глянцевий
  • Суха патина "Вата для золочення" №2,5
  • Безвосковий очищений шелак Манетті
  • Пензлі з натурального волосу великого розміру для обметування: білка, лисиця, вушної волосся


Звичайну дерев'яну шкатулку можна оновити за допомогою сухої патини Вата для золочення (супервата). Попередньо очищена і знежирена поверхня скриньки була загрунтована акриловою фарбою і водним грунт-лаком NX-2. Грунт NX-2 можна наносити пензликом, валиком, або тампоном з поролонової губки. Кількість шарів може варіюватися від двох / чотирьох, в залежності від рівня вимоги до поверхні, що підготовується під позолоту. Грунт наноситься шар за шаром з інтервалом 10-20 хвилин. Останній шар залишаємо просохнути не менше 6 годин після чого можливо буде потрібна матовка поверхні максимально дрібним абразивом (шліфувальними засобами - губка, наждачний папір, файн, скотч-брайт тощо). Даний вид матовки необхідний тільки при необхідності - коли клей для поталі скочується з глянцевої поверхні і утворює сухі калюжки (це властиво більшості, але не всім клеям).


золочение деревянной шкатулки сухой патиной золотая вата


Після просушування на скриньку було нанесено пензлем рожевий спиртовий клей для поталі Ла доратура виробника Ферраріо, через 20 хвилин сухим пензлем вже можна було приступати до процесу нанесення вати для золочення. Приклавши вату обережно, не розтираючи, прибиваємо патину з усіх боків, щоб вата потрапила в усі щілини і кути. В процесі прибивання, якщо помітні явні голі місця, то відразу пензликом додаємо ще стружки. Слід помічати і виправляти такі дефекти до пошкодження голого клейового шару поліруванням.

Після того, як ми переконалися, що вся скринька ретельно закрита ватою, то можна обережно, без тиску, полірувати ватним диском, панчохою, або сухим пензлем. Після цього виконуємо обмітання - видаляємо зайву стружку за допомогою пензля (наприклад, Ренесанс котячий язик синтетика, пензель з вушного волосу). Шкатулка досить швидко і просто придбала красивий вигляд позолоченого виробу.


золочение шкатулки золотой поталью сухая патина золотая вата


позолота с помощью золотой стружки